Mostohagyermekeit molesztálta egy férfi, az ügyészek szerint túl enyhe büntetést kapott

Az is előfordult, hogy a férfi ok nélkül megverte vagy vesszővel ütlegelte a gyermekeket.

Forrás: Szegedi Fellebbviteli Főügyészség2024. 07. 12. 11:12
börtön, rab, fegyház
Fotó: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuálisan zaklatta gyermekeit egy nevelőapa, 15 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, amely a büntetés súlyosítását indítványozta. Az ítélet szerint a férfi felesége nevelőszülőként nevelte és gondozta a kiskorú lányokat. A férfi 2015 és 2019 között szexuálisan molesztálta a tizenkettedik életévüket már betöltött kiskorú lányokat. A gyermekeket a vádlott rendszeresen fizikailag és verbálisan is bántalmazta. 

Előfordult, hogy ok nélkül megpofozta, vesszővel verte őket.

A főügyészség aláhúzta: a férfi magatartása a kiskorú sértettek erkölcsi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A Kecskeméti Törvényszék a bűncselekmények elkövetését részben beismerő férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 15 év fegyházra, tíz év közügyektől eltiltásra és minden olyan tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltásra ítélte, amely kiskorúakhoz kapcsolódik.

Az ítélet ellen az ügyészség a fegyházbüntetés súlyosításáért, a vádlott és védője felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.