Szánthó Miklós: HVG, HVG, nu págágyi!

A balliberális lap arról delirál, hogy a magyar jobboldal „orosz mintára” dolgozik, mert például nem átall a családok pártjára állni az úgynevezett LMBTQ-érzékenyítéssel szemben.

2024. 07. 26. 18:24
Szánthó Miklós: békére van szükség, háborúra nincsen szükségünk
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond Europa Nostra, Italian-Hungarian think-tank Dialogue elnevezésű rendezvényen MTI/Soós Lajos Fotó: MTI/Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 „A folyamatosan külső igazodási pontot kereső HVG nevű nyomdaipari csereeszköz arról delirál, hogy a magyar jobboldal »orosz mintára« dolgozik, mert például nem átall a családok pártjára állni az úgynevezett LMBTQAPI+ érzékenyítéssel szemben” – írta Szánthó Miklós a Facebook-bejegyzésében, majd kifejtette:

Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fülű.

„A nyelvét lézengő pribékhez illő módon vörös helyett most uniós csillagos tomporokhoz közelítő HVG úgy hirdeti magát manapság, hogy »45 éve független«. Negyvenöt éve, 1979-ben Magyarországon kommunista diktatúra volt. Kb. annyira voltak akkor is »függetlenek«, mint ma. Mert igen, a HVG-t, a flexibilis gerincű zsurnalizmus mutatványszámát akkor alapította a pártállam külkereskedelmi szervezete. És igen, a HVG főszerkesztője volt az, aki még 1988-ban (!) is »Kedves Kádár Elvtárs!« benyalással köszöntötte az ’56-ot szovjet szuronyokkal vérbe fojtó pártfőtitkárt – MSZMP-elnökké avanzsálása alkalmából” – emlékeztetett Szánthó.

Fotó: Facebook

Aztán a komplett magyarországi posztkomcsi médiával együtt a HVG is váltott, és hirtelen nagyon nyugatosch, européer újság, a nadrágos emberek lapja lett. A megalkuvást nem tűrően keresett újabb birodalmi világítótest már nem a Kreml vörös csillaga, hanem a New York-i felhőkarcolók, majd a brüsszeli falansztercsodák lettek. De van, ami nem változott: az idegen ideológiáktól való függőség, a »szarkasztikus karikatúrákkal« álcázott istentelenség és pökhendi lenézése mindennek, ami magyar

– tette hozzá. Az Alapjogokért Központ főigazgatója felhozta azt is, hogy a ’80-as évekből megmaradt intézményi memória, no meg a dörgölődzés konjunktúrájába vetett feltétlen hit miatt gyakorolja a HVG ilyen mesteri fokon a dezinformálást, a háborús uszítást, a külföldi érdekek nyomvonalán haladó propagandát.

„ A jobboldal ezzel szemben mindig a külföldi elé helyezte a magyar érdeket: a függetlenséget, a magabírást, szuverenitást és az ezeket szolgáló gyakorlatokat: a határok védelmét, a családok támogatását és a béke előmozdítását. Mi nem másolunk mintákat se keletről, se nyugatról. Mi mintát teremtünk. Mi nem másokat szolgálunk, hanem önmagunkat választjuk szövetségesül – hangsúlyozta Szánthó Miklós.

„A HVG és a HVG-féle cselédmédia még nem Az Ember, de Magyarország tragédiája: »küzdést kívánnak, diszharmóniát« – mert nem adhatnak mást, mi lényegük. Szóval, HVG, idézzétek csak fel a szemérmességből elfeledett orosznyelv-órákat, mert hogy: job tvoju máty!” – írta a főigazgató.

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.