Terézváros finanszírozta, a Főkert elhanyagolta

Tavaly elkészült az Andrássy úti zöldsáv Oktogon és Csengery utca közötti szakasza, azonban az eltelt egy év alatt a Főkert láthatóan elhanyagolta a növényeket, amelyek mostanra sok helyen hervasztó látványt nyújtanak.

2024. 07. 18. 10:53
Andrássy út virágágyás
Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban folytatódott az Andrássy úti zöldsáv Főkert által történő fejlesztése, amely során a korábban műfűvel borított területet növényekkel ültetnék be, így esztétikusabb környezetet teremtve a járókelőknek. 

Egy évvel ezelőtt a Főkert még a legsikeresebb zöldítési programjának nevezte az Andrássy út kérdéses szakaszának rehabilitációját, azonban egy év után már sajnálatos módon számos helyen az elhanyagoltság nyomai jelentek meg az évelőszönyegen. 

A növényzet kiszáradt
Elhanyagolt terület

A képek tanúsága szerint a fák törzse mentén továbbra sem sikerült tartósan növényzetet teremtenie a Főkertnek, így a fasor mentén számtalan helyen találkozhatunk szemetes, sivatagi jellegű tájjal. Máshol pedig a fa gyökérzete hely hiányában elkezdte felnyomni a körülötte lévő aszfaltot, illetve a térköveket. 

A fa gyökérzete felnyomja a talajt

Más helyszíneken már jóval láthatóbbak az elhanyagoltság jelei, ugyanis már nemcsak a növények hanem a talajt fedő humuszréteg is lekopott a folyamatosa karbantartás hiánya miatt. 

Borítókép: Andrássy úti virágágyás (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.