Több tíz millióba kerül a képzés az ország legdrágább egyetemén

Államilag támogatott képzés nincs.

2024. 07. 22. 7:46
Fotó: Fotó: Kallus György/Világgazdaság
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak pár nap, és kiderül, hogy az idén felvételizett fiatalok közül ki melyik felsőoktatási intézményben kezdheti meg tanulmányait ősszel. A ponthatárok kihirdetése után az is látszik majd, hányan tanulhatnak tovább államilag finanszírozott képzésben.

Van ugyanakkor olyan egyetem is Magyarországon, ahol államilag támogatott képzésre nem is lehet jelentkezni,

 a 7 féléves képzés viszont több mint 30 millió forintba kerül. 

A Világgazdaság.hu beszámolójából kiderült, a Milton Friedman Egyetemen 2023-ban indítottak repülőmérnök alapszakot először, a képzés ára pedig 4,3 millió forint félévente. A szakra csak és kizárólag önköltséges formában kerülhetnek be a sikeresen felvételiző hallgatók, akik annak elvégzése után 

hivatásos pilótadiplomát és két, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által minősített nemzetközi tanúsítványt kapnak.

Mint írták, a bekerüléshez szükséges ponthatár egyébként 2023-ban könnyen teljesíthető, 248 pont volt.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.