Világhírű előadók lesznek jelen az idei MCC Feszten

A Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézményeként idén is megszervezi fesztiválját a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A háromnapos MCC Feszt gerincét a hagyományokhoz hűen idén is világhírű külföldi szakemberek előadásai, beszélgetései adják, de koncertek, valamint családi és interaktív programok is várják a látogatókat. Többek között olyan neves zenészek, zenekarok töltik meg esténként élettel Esztergomot, mint a Halott Pénz, a Tankcsapda, az Ivan & The Parazol, a Neoton Família vagy Majka.

2024. 07. 11. 13:33
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/MCC Feszt)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 1-je és 3-a között immár negyedik alkalommal szervezi meg fesztiválját Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium (MCC), ahol idén is a magyar zenei élet kiválóságaival, valamint neves hazai és nemzetközi előadókkal, véleményformálókkal várják a látogatókat a szervezők. 

Beszélgetést hallgató tömeg az MCC Feszten (Forrás: Facebook/MCC Feszt)
A háromnapos MCC Feszt gerincét idén is a neves külföldi szakemberek előadásai, beszélgetései adják.  Forrás: Facebook/MCC Feszt

A háromnapos fesztiválra évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, tavaly már közel ötvenezer látogatója volt a rendezvénynek, a szervezők pedig ezúttal még több embert várnak az eseményre.

 

Neves külföldi előadók az MCC Feszten

A háromnapos fesztivál gerincét idén is a neves külföldi szakemberek előadásai, beszélgetései adják. A vendégelőadók között szerepel 

  • Peter Frankopan, az Oxfordi Egyetem Bizánckutató Központjának igazgatója, a világhírű Selyemutak című könyvsorozat szerzője, 
  • Bernard Yeung közgazdász, a NUS Business School volt dékánja, 
  • Rudolf Adam író, volt diplomata, a Német Szövetségi Hírszerző Szolgálat korábbi alelnöke, 
  • Matt Goodwin bestselleríró, közvélemény-kutató, a Kenti Egyetem politológiai professzora,
  • Amitav Acharya, az American University UNESCO transznacionális kihívások és kormányzás tanszékének vezetője.

 

A neves előadók sorát erősíti a többi között Kai Diekmann német újságíró, a Welt am Sonntag és a Bild-Zeitung egykori főszerkesztője, 

  • Armin Petschner-Multari, a német Bundestag CSU-frakciójának digitális kommunikációs vezetője,
  • Phillip Linderman, egykori külügyi tisztviselő, a Center for Immigration Studies vezetőségi tagja, valamint az Nemzetközi Bevándorláskutatási Hálózat (INIR) egyik alapítója. 

 

A panelbeszélgetések során szó lesz a többi között a multipoláris világrend nyújtotta kihívásokról és lehetőségekről, az amerikai és európai uniós választásokról, a mesterséges intelligencia és az automatizálás térnyeréséről, valamint a zöldátmenet gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásairól is. 

 

Minden korosztálynak tartogat szórakozási lehetőséget a fesztivál

Az idei MCC Feszt a zenei részlege minden korosztálynak tartogat izgalmas szórakozási lehetőséget. Többek között olyan zenészek és zenekarok töltik meg esténként élettel Esztergomot, mint a Halott Pénz, a Tankcsapda, az Ivan & The Parazol, a Neoton Família vagy Majka. 

A fesztiválozók idén is találkozhatnak a tavaly is nagy sikerrel fellépő ValMarral és T. Dannyvel.  

Fellép a Follow the Flow, a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Balkán Fanatik, a Budapest Bár, az Irie Maffia, valamint a Csík Zenekar, a Random Trip, Paulina és a Parno Graszt. 

Az érdeklődők találkozhatnak továbbá Metzker Viktóriával, Regán Lilivel, Jaurival, valamint Pixa-val és a Lofti Begi & Friendsszel. 

Fellép a Nox a Mehringer, a 4S Street, a Kacaj, a Kultúrkör, Hangácsi Márton, Szivák Zsolt, Yamina, Andro, Willcox, Szeresd a Trashem Bébi és az Erős vs Spigiboy is.

A népzene iránt érdeklődők idén sem maradnak programok nélkül, a Suzuki Folk sátorban Pálházi Bence és zenekara, Nagy Csomor András és zenekara, a Tűz Lángja zenekar és a Fanfara Complexa gondoskodik a jó hangulatról, valamint fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is. A 2024-es MCC Feszten is bemutatkoznak a tehetséggondozó intézmény képzési programjai, valamint számos partnerszervezet is képviselteti magát az Edu sétányon, ahol napközben családi programokkal is várják a szervezők az érdeklődőket.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is ingyenesen lesz látogatható az Edu sétány, a napközbeni szakmai programok és az esti zenei programok egy része, azonban az MCC Feszt Pass használatával teljessé tehető a fesztivál élménye. Ez magában foglalja az esztergomi vasútállomás és a rendezvény helyszíne közötti ingyenes fesztiváljáratot, a strandfürdőt is lehet majd vele használni és kedvezményre jogosít az étel és -italárakból is.

További információ és jegyrendelés: mccfeszt.hu

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/MCC Feszt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.