Villamoson razziáztak a rendőrök, többeket előállítottak

Összesen huszonegy emberrel szemben intézkedtek.

2024. 07. 22. 15:02
Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen huszonegy emberrel szemben intézkedtek a BRFK és a BKK munkatársai a budai villamosokon, megállóiban és környékén egy átfogó járatellenőrzési akcióban. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint július 18-án a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos vonalát ellenőrizték kiemelten, de az ellenőrzés részét képezte a Batthyány tér is, ahol nagytakarítást tartott partnereivel a BKK.
Közölték, 

a rendőrök a villamosokon és a megállóhelyeken 21 esetben észleltek bűncselekményt vagy szabálysértést, melynek során három embert elfogtak, kettőt előállítottak, hét esetben tettek szabálysértési feljelentést. Szintén hét esetben szabtak ki közigazgatási, illetve kettő esetben helyszíni bírságot.


Hozzátették, a BKK-ellenőrök kiemelt létszámban, 10 csoportban mozogva, a villamosvonalak teljes hosszán ellenőrizték az utazási jogosultságot, valamint kiszűrték a szabálytalankodókat.
– A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet fordítottak a kijelölt járatokra és környezetükre. A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt a közös járatellenőrzési akciókban – olvasható a közleményben.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.