A helyi templom tornyának egy részét ellopta és eladta a tiszaburai fiatal és társa

A visszaeső betörő több év börtönbüntetést kaphat.

Forrás: Tények2024. 08. 04. 18:15
Kisborosnyó, 2023. október 22.
A magyar kormány támogatásával megújult kisborosnyói református templom a megújulásért tartott hálaadó istentisztelet napján 2023. október 22-én.
MTI/Kiss Gábor
Fotó: MTI/Kiss Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több év börtönbüntetést kaphat az a visszaeső tiszaburai fiatal, aki a barátjával betört a település református templomába és lelopta a tetőről a rézlemezeket, majd eladta azokat. A templomban közel egymillió forintos kárt okoztak – közölte a Tények.

A kerítésen keresztül valakik behatoltak a templomnak az udvarára, a kis ablakot befeszítették és onnan pedig felmentek a toronyba és a torony csúcsát egy kis kémlelőnyíláson keresztül a burkolatot, ami rézből készült, elkezdték felfeszíteni, több négyzetméter nagyságú részen ezt lelopták és elvitték

– mondta Fazakas Márk lelkész.

– Az egyik, 19 éves bűnöző már visszaesőnek számít, májusban szintén egy lopás miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Június eleje és július 21. között ötször lopott, háromszor ingatlanokba tört be, de egy élelmiszerboltból is lopott.

A templom megrongálásán a helyiek is nagyon felháborodtak, azt mondják, a környéken rengeteg a betörés és lopás.

A templom közelében több kamera is van, ez buktatta le a betörőket, így hamar elfogták őket. Ez két hete történt, a visszaeső fiatalt most letartóztatták. A fiatal férfi több év börtönbüntetést kaphat, míg barátjának társtettesként kell felelnie a bíróság előtt.

Borítókép: (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.