Csaknem tizenötmillió forint értékű cigarettára csapott le a NAV

Hatalmas fogásuk volt a pénzügyőröknek.

Forrás: MTI2024. 08. 29. 11:27
Budapest, 2020. június 26.
Pénzügyõrök bemutatója Budapesten a NAV Bevetési Igazgatóságának kutyakiképzõ központjában 2020. június 26-án. Ezen a napon Varga Mihály pénzügyminiszter elismerõ okleveleket adott át a kiképzõknek a kutyakiképzõ központban.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Hajdú-Bihar vármegyei lakás garázsában. Mint írták, a pénzügyőrök előzetes kockázatelemzés alapján érkeztek az ingatlanhoz. 

A garázs átvizsgálásakor 12 egymásra pakolt kartonból 6000 doboz magyar zárjegy nélküli, ismert márkájú cigaretta került elő.

A ház tulajdonosa elismerte, hogy a dohányárut ő maga halmozta fel, de annak eredetét nem tudta igazolni. A pénzügyőrök a mintegy 14 millió forint értékű dohányárut lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást. A férfi akár húszmillió forint bírságot is kaphat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.