Ki nem találná, miért kapcsolt le egy zöldségest a NAV

A pénzügyőrök nem azt találták a helyszínen, amit vártak.

Forrás: MTI2024. 08. 29. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell egy budapesti zöldség- és gyümölcskereskedőnek, akinél több mint háromszáz liter pancsolt párlatot találtak a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint a pénzügyőrök egy ellenőrzésen találták meg a különböző kiszerelésű műanyag flakonokban, tartályokban és kannákban tárolt 346 liter szeszes italt.

A csomagolásokon kézzel írt feliratok jelezték az adott termék ízét (barack, körte, meggy, eper, dió, alma, ribizli, kajszibarack); a polcokon aromákat is találtak

– tették hozzá.

A pénzügyőrök a több mint 1,3 millió forint értékű, ismeretlen eredetű alkoholterméket lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt indítottak eljárást – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.