Egy apuka mentődiszpécser segítségével vezette le a szülést Budapesten

Filmbe illő történet.

2024. 08. 07. 18:17
Baby,Head,In,Mother,Hands.,Mum,Holding,Newborn,Boy,Lying, csecsemő, baba
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) egy megható esetről számolt be közösségi oldalán. Egy édesapa ugyanis a telefonos diszpécserük irányításával segítette világra gyermekét Budapesten – írta meg a Mandiner.

Mint írták, a fiatal, 39. hétben lévő kismamának korán indultak meg a fájásai. Az események azonban felgyorsultak, így a nő párja a mentők segítségét kérte, majd a mentésirányító hölgy instrukciói szerint megvizsgálta a kismamát. Ezután közösen felkészültek a szülés levezetésére, amíg a legközelebbi mentőegységet riasztották. 

Az Országos Mentőszolgálat a bejegyzésében felidézte, hogy a férj bár nagyon megrémült, az életmentő határozott és megnyugtató szavai és pontos instrukciói segítségével mindössze néhány perc alatt világra segítette 3. gyermekét, aki rögtön fel is sírt.

A helyszínre érkező mentők megvizsgálták a kislányt és édesanyját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba. 

 

Kismama segített kismamának 

A hálás édesapa még levélben is megköszönte a mentésirányító segítségét: 

Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített

 – fogalmazott az apuka. 

Hozzátették, hogy külön érdekessége a történetnek, hogy a mentésirányító maga is kismama, az eset pedig utolsó szolgálatainak egyikén történt, mielőtt szülési szabadságára menne. 

Az OMSZ munkatársai a poszt végén az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívántak, a szülőknek és a mentésben részt vevőknek pedig gratuláltak.

A vonatkozó bejegyzést, amelyben vágott formában a beszélgetés is elhangzik, alább tekintheti meg:

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.