Európai galériák is bemutatkoznak a Budapest Contemporary Képzőművészeti Vásáron

A hazai harmincgaléria mellett tizenkét magasan jegyzett európai galéria, valamint a legkeresetebb művészek is bemutatkoznak a Budapest Contemporary Képzőművészeti Vásáron.

Forrás: MTI2024. 08. 22. 16:50
Nagybányai remekművek
Különleges tárlat nyitja meg kapuit magángyűjtők festményeiből. Forrás: Ernst Galéria
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kortárs művészeti seregszemlén a kiállítás és vásár mellett kétnapos művészeti konferencia, felnőtteknek és gyermekeknek szóló edukációs programok és tárlatvezetések is várják az érdeklődőket – tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön. A tájékoztató idézi Tausz Ádámot, az esemény fő szervezőjét, aki azt mondta: a BCT átfogó képet ad a magyar progresszív kortárs alkotói közösségről.

Fontos célkitűzésünk, hogy csak minőségi alkotások és galériák jelenhessenek meg, ezért a rendezvény magas színvonaláról szakmai bizottság gondoskodik

– hangsúlyozta. A seregszemlén az érdeklődők megtudhatják, hol jár most és hova tart a hazai és európai kortárs művészet. A néhány tízezer forintba kerülő minőségi műtárgyak mellett nagy értékű, több milliós alkotásokat is meg lehet vásárolni az eseményen.  

Idén kétnapos konferencia is szerepel a programban a művészet és a üzleti világ kapcsolatáról, lesznek exkluzív tárlatvezetések, és jótékonysági online aukciót is tartanak a szervezők a kiállító galériák által felajánlott műtárgyakból az Axioart felületén.

 A befolyt összeggel az autizmussal élők támogatására létrejött Autistic Art Alapítványt támogatják.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.