Hatalmas aszteroida száguld a Föld felé

A NASA a potenciális veszély kategóriába sorolja a 2024 JV33-t.

2024. 08. 19. 15:35
Dél-Ausztrália, 2020. december 6.
A japán ûrkutatási hatóság (JAXA) által közreadott kép a Hajabusza-2 japán ûrszonda kapszulájáról, amint belép a Föld légterébe Dél-Ausztrália állam sivatagos területe felett 2020. december 6-án. A Ryugu aszteroidáról mintát hozó ûrszonda kapszulája kétféle talajmintát hozott a Földre: egy olyat, amely a Ryugu felszínérõl származik és egy másikat, amelyet az aszteroida felszíne alól vett.
MTI/EPA/JAXA
Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala, a NASA a potenciális veszély kategóriába sorolja a 2024 JV33 azonosítójú aszteroidát, amely

augusztus 19-én közelíti meg a bolygónkat.

A NASA becslései szerint az objektum 192 méteres, vagyis akkora, mint a Széchenyi-hegyi adótorony, Magyarország kilencedik legmagasabb építménye – írja a Metropol.

A 2024 JV33 hétfőn 4,592 millió kilométerre halad majd el a Föld mellett, ami soknak tűnhet, de valójában 32-szer közelebb lesz a bolygónkhoz, mint a Nap. A NASA minden 150 méternél nagyobb és a Földtől hét és fél millió kilométeren belül elhaladó objektumot a potenciális veszély kategóriába sorol.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/JAXA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.