Hatalmas támogatást kaptak a tűzoltóságok

Ezzel hatvan önkormányzati tűzoltóságot fejlesztenek.

Forrás: VAOL2024. 08. 03. 19:45
Budapest, 2023. november 22.
Oltáshoz használt felszerelés a katasztrófavédelem új tûzoltóautóinak bemutatóján a szervezet óbudai oktatási központjában 2023. november 22-én. A gépjármûprojekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendõ támogatásából, a magyar állam társfinanszírozásában valósult meg.
MTI/Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt pályázatra a celldömölki, a vasvári, a répcelaki, a csepregi és a kőszegi tűzoltóság is jelentkezett, eredményesen. A megítélt támogatás a vasi tűzoltóságoknak több, mint 18 millió forint – közölte a Vaol.

A pályázat az eszközállomány bővítését, a gépjárművek és tűzoltó-technikai eszközök felújítását, javítását teszi lehetővé, továbbá szertár építéséhez, felújításához is hozzájárul. A támogatásokra vonatkozó javaslatot a katasztrófavédelem főigazgatója jóváhagyta, 

ezért az országban 60 önkormányzati tűzoltóság összesen 224 millió 500 ezer forint támogatásban részesül.

– ismertették. Hozzátették: a fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatások (szakfelszerelések, EDR rádiók) esetleges árváltozásához biztosít fedezetet.

A pályázók a megítélt támogatások összegeiből több mint 130,1 millió forint értékben maguk szerezhetnek be védő- és technikai eszközöket, huszonnyolc önkormányzati tűzoltóság a gépjárműveinek, illetve technikai eszközeinek felújítására, javítására fordíthat összesen 43,7 millió forintot, huszonegy tűzoltóság szertár építésére, felújításra nyert el 45,4 millió forintot, továbbá természetbeni támogatásként kilenc pályázó kap tűzoltó szakfelszereléseket, EDR rádiókat, összesen 5,3 millió forint értékben.

Vas vármegyéből mind az öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokság pályázott, tette ezt sikeresen. A kőszegi, répcelaki, csepregi, celldömölki és a vasvári önkormányzati tűzoltóságok több mint 18 millió forint értékű támogatásban részesülnek

– írják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.