Minden vármegyére akad egy-két figyelmeztetés, ne írja le a mai napot, mert még szép kis meglepetést tartogat

Ha jól csinálja, elég sok időjárási jelenségnek lehet a tanúja.

Forrás: Hungaromet2024. 08. 28. 16:17
A,Beautiful,Little,Girl,In,The,Rain,idő,időjárás,eső,zivatar
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú riasztás van érvényben Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Baranya, Komárom-Esztergom, Fejér, Somogy, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben szerda délután. Ezeken a területeken viharos szélre, zivatarokra és esetleg egy kis jégesőre is számítani lehet, 1-2 centiméteres jégdarabokkal. Hozzáfűzik, főként a Dunántúl középső sávjában, illetve a nyugati felében alakulhatnak ki zivatarok akár viharos széllel és felhőszakadásszerű csapadékkal.

Fotó: met.hu

Beszámolnak arról is, hogy csütörtökön legfeljebb a Dunántúl nyugati felében fordulhat elő kis eséllyel, elvétve zivatar. Visszatérve a szerdára, egy kicsit több helyen figyelmeztetnek a hőség miatt, így 

másodfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Heves, Csongrád-Csanád és Békés vármegyében. 

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes Vas és Zala vármegyéken kívül mindenhol. A hőség és a zivatar miatti figyelmeztetések közös halmazába esik Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Baranya, Komárom-Esztergom, Fejér, Somogy, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, az arra járók tehát csodameglepetésben részesülhetnek, ha szerencséjük van. Ők ugyanis az előrejelzés szerint egyszerre tapasztalhatják meg a hőséget zivatarokkal elegyítve. 

met.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.