Rengeteg a vasúti baleset

Legtöbbször a figyelmetlenség követel áldozatokat.

2024. 08. 11. 14:21
Gárdony, 2014. július 18.
Vonat halad el az agárdi vasúti átjáró lezárt sorompója mellett 2014. július 18-án, ahol a MÁV Zrt. és rendõrség közös baleset-megelõzési kampánynapot tartott.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
illusztráció Fotó: MTI/Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időszakban drámai mértékben megnőtt a vasúti balesetek száma Magyarországon, különösen a vasúti átjárókban bekövetkező tragédiák tekintetében – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a MÁV. Idén eddig 47 baleset történt ezekben az átjárókban, ami 14-gyel több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A balesetek következtében tízen vesztették életüket, ami a tavalyi szám tízszerese.

A balesetek többsége a figyelmetlenségre, a KRESZ megszegésére, valamint a felelőtlen, kapkodó vezetési magatartásra vezethető vissza, például a gyorshajtásra és a vezetés közbeni telefonálásra.

A balesetek mintegy hatvan százaléka fénysorompóval vagy félsorompóval biztosított átjárókban történt.

Ezen kívül az öngyilkosságok száma is riasztóan emelkedett. Idén 73-an választották a síneket tragikus döntésük helyszínéül. 

Mindez nemcsak súlyos traumát okoz a mozdonyvezetőknek, hanem jelentős késéseket is eredményez a vasúti közlekedésben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.