„Te szúrj, téged nem büntetnek!” – ezekkel a szavakkal bujtogatta az édesapa a 15 éves lányát gyilkosságra

A lánynak pedig nem kellett sok, szúrt.

Forrás: Szoljon2024. 08. 23. 17:39
Fotó: Magyarország Ügyészsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy 15 éves lány ellen a Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, míg annak édesapja ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt – adta hírül a Szoljon

A vád szerint éppen egy éve, augusztus 22-én délután családi vita alakult ki Szolnokon egy férfi lakóhelyén. A vita az udvaron dulakodásig fajult, amikor a vitát kezdeményező családtag telefonon odahívta a fiát, a vádlottat, akivel együtt érkezett a lánya is, a másik vádlott. Ők is bekapcsolódtak a szóváltásba – számolt be az esetről dr. Ocsovai Ágnes a portálnak. A főügyészség sajtószóvivője hozzátette: 

a vita közben az apa azt kiabálta a lányának, hogy ő szúrja meg a késsel a férfit, mert őt nem büntetik.

A fiatalnak pedig nem kellett sok, a lány a nála evőeszközként a táskájában lévő, kilenc centiméter pengehosszúságú konyhakéssel a vállán, a lapocka tájékán megszúrta a sértettet. A megszúrt férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban az elkövetés eszköze és a megszúrt testtájék alapján a cselekmény alkalmas volt súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A büntetlen előéletű férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, míg a szintén büntetlen fiatallal szemben próbára bocsátásra és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt az ügyészség.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.