A Tisza és a Bodrog is megtisztult, az államtitkár is szedte a szemetet

Le a kalappal a versenyzők előtt!

Forrás: Boon, Facebook2024. 09. 01. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom elszánt csapat munkájának köszönhetően több mint 4400 zsák műanyag szemét gyűlt össze a Bodrog és Tisza ártereiből – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál.

Fotó: BOON/Bódisz Attila

Szombat éjszaka ért véget a PET Kupa idei, összevont versenye, amely a Bodrog Sárospataktól Tokajig és a Tisza Tokajtól Kisköréig tartó szakaszát érintette. A szervezők Facebookon közzétett összegzése szerint a 13 csapat 4400-nál is több zsákot töltött meg a Bodrog és Tisza ártereiben található hulladékkal.

Hat vízen töltött nap alatt 62 folyamkilométeren keresztül, Sárospataktól egészen Tiszalökig eveztek és gyűjtöttek a résztvevők. A tűző nap, a rengeteg szúnyog, az olykor álló víz vagy éppen a szembeszél sem szegte a kedvünket, így összesen több mint 16,7 tonnától mentesítettük együtt ezt a két szép folyót

– emelték ki a közleményükben.

Idén a Siemens Energy csapata lett az első, akik egyben a Bodrog és a Tisza Hősei címet is elnyerték. Ez utóbbi elismerés annak a csapatnak szól, amelyben az egy főre jutó hulladékgyűjtési szám a legmagasabb. Másodikok lettek az Amerikalózok, míg a harmadik helyet a Révész Máriusz államtitkár vezette Aktív Magyarország csapata szerezte meg – írta a lap.

 

Borítókép: PET Kupa (Fotó: BOON/Bódisz Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.