Akár még ma lezárhatják a Batthyány teret az árvíz miatt + videó

Videó és fotó a cikkben.

Forrás: Metropol2024. 09. 19. 16:08
IMG_3025 árvíz Batthyány tér
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árvíz sok kényelmetlenséget okoz a közlekedésben, azonban a főpolgármester bízik a budapestiek belátásában. Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy válassza a közösségi közlekedést, igaz, csütörtöktől a Jászai Mari tértől csak a Kossuth Lajos térig közlekedik a 2-es villamos, péntektől a 2-es metró Batthyány téri állomását is lezárhatják – írja a Metropol

IMG_3003 árvíz Batthyány tér
Fotó: Csudai Sándor

A főpolgármester bejegyzése szerint csütörtökön újabb árvízvédelmi kapukat zárnak, emellett üzembe helyezik a szivattyút is a Lánchíd budai oldalán. 

Valószínű, hogy estétől lezárják és homokzsákokkal védik a Batthyány téri metróállomást is

– részletezte Karácsony Gergely. A portál hozzáfűzi, a budai és a pesti alsó rakpartokat már korábban lezárták, és feltehetően még sokáig így is maradnak. Budapesten szombatra várják a Duna tetőzését 850 centiméter körül, ami mindössze 41 centiméterrel alacsonyabb a 2013-as árvíz idején mért adattól. 

A továbbiakban a Duna lassú apadására számítanak, így nagyjából egy hét múlva hagyja el az országot az árhullám. A katasztrófaturistákat arra kérték, hogy most ne menjenek bámészkodni, mert az nehezíti a védekezést. 

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán közölte, hogy él az éjjel-nappal ingyenesen hívható árvízvonal a 06-80/204-240-es telefonszámon. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy „ha segítségre van szüksége, vagy segíteni szeretne az árvízi védekezésben, hívja az árvízvonalat!”

IMG_3040 árvíz Batthyány tér
Fotó: Csudai Sándor

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.