Életrajzi könyvet írt a kormány miniszterhelyettese

Bemutatták Tállai Andrásnak, a Pénzügyminisztérium államtitkárának Tállai 25 - 25 év Dél-Borsod szolgálatában című életrajzi könyvét Mezőkövesden.

Forrás: MTI2024. 09. 23. 22:54
TÁLLAI András
TÁLLAI ANDRÁS (FOTÓ: MTI/Máthé Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bemutatták Tállai Andrásnak, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának Tállai 25 - 25 év Dél-Borsod szolgálatában című életrajzi könyvét hétfőn Mezőkövesden, a bemutatón Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett. 

A Fidesz-korszak

A házelnök köszöntőjében színes egyéniségnek nevezte az államtitkárt, aki megérdemelte, hogy sokan összegyűltek könyvének bemutatójára. Hozzátette, többek között olyan dolgok is összekötik kettejüket, mint a nagyszülőség, a futball vagy az, hogy közös politikai generációhoz tartoznak.

Mint mondta, a parlamentben ők adják a rangidős politikusokat, heten vannak olyanok, akik 1990 óta folyamatosan képviselők. Az Országgyűlésben emellett húsz olyan személy van, mint Tállai András, akik hétszer tudtak sikert aratni az egyéni képviselő-választásokon – tette hozzá Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke arról is beszélt, azt a korszakot, melyet 1990 óta élünk előbb-utóbb el fogják valahogy nevezni, csakúgy mint a Horthy- vagy a Kádár-korszakot is elnevezték.

Szerinte ezt a korszakot Fidesz-korszaknak fogják elnevezni

– tette hozzá.

Többek között azért, mert akár ellenzékben voltak, akár a sorozatban megnyert kétharmados választások után az ország építkezésében végrehajtott sikereket értek el, úgy hagyták a kezük nyomát az ország életén, fejlődésén, hogy azt senki le nem törölheti – hangsúlyozta Kövér László.

A házelnök beszédében arra is kitért, lelki és erkölcsi értelemben is rosszabb világ veszi körül Magyarországot, mint 1990-ben. A következő évek tétjei közt szerepel, hogy az ország tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a világot ne sikerüljön újra blokkokra szabni és lelki, erkölcsi értelemben se hagyja, hogy rosszabb hely legyen, mint 34 évvel ezelőtt – emelte ki.

Varga Mihály köszöntőjében többek között arról beszélt, Tállai Andrást azért javasolta évekkel ezelőtt államtitkárnak, mert benne élet és elmélet találkozik, emellett volt a minisztérium számára hasznos terepismerete és gyakorlata is. A pénzügyminiszter szerint az az egészséges lokálpatriotizmus, mely az emberek napi szintű képviseletét és ismeretét is jelenti, a mai napig megvan Tállai Andrásban.

Hozzátette, olyan kérdésekben is tudtak együtt dolgozni, mint az adórendszer átalakítása, adósságkezelés vagy az önkormányzatoknak nyújtható segítségek.

Varga Mihály úgy fogalmazott, hogy nemcsak az ő, hanem a választópolgárok döntését is igazolta az államtitkár elmúlt évek alatt nyújtott munkája.

Megjegyezte, hogy Tállai András egyik óriási teljesítményének tekinti, amikor 2002-ben Mezőkövesd polgármesteri címét elnyerte, mivel abban az évben nem csak az országgyűlési választáson, hanem az önkormányzati voksoláson is nagyot nyert az akkor még ereje teljében lévő MSZP és a baloldal. 

 

Tállai hétszer nyert egyéni mandátumot

Tállai András könyvének bemutatóján egy előadásban részletesen ismertette annak tartalmát, beszámolt betöltött tisztségei alatt végzett munkájáról, államtitkárként elért eredményeiről, valamint kitért futballhoz való kapcsolatára is. Életútjának és politikai karrierjének több fontos elemét is megmutatta a közönségnek kiadványából, mely huszonötévnyi munkát foglal magába. Elmondta, bár politikusi pályája kudarccal indult, azt később folyamatos sikerek követték, többek között az, hogy

egymás után hétszer nyerte meg egyéni választókerületét és négy ciklus óta a kormány tagja, jelenleg parlamenti államtitkár, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese.

A könyvbemutatón részt vett Nemcsák Károly színész is, aki az esemény elején Szép Ernő Imádság című versét szavalta el. Köszöntőjében méltatta Tállai András munkáját és kitért arra, hogy a politikus sokat segítette szülőfalujának, Mocsolyástelepnek a közösségét is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.