Helikopteres véradást szerveztek országszerte

Figyelemfelhívó véradókampányt szervez idén is a Magyarországi Légimentésért Közhasznú Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel együttműködve.

2024. 09. 27. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véradásra idén szeptember 28-án, szombaton 09:00 és 18:00 óra között, hét helyszínen várják az önkéntes véradókat. A különböző helyszíneken a kezdés és a zárás időpontja eltérhet, ezért érdemes megnézni indulás előtt.

A nap különlegessége, hogy a mentőhelikopterek a véradás helyszíneire kitelepülve biztosítják az aznapi ügyeletet. Ha beérkezik egy riasztás, onnan szállnak fel és oda is érkeznek majd vissza.

A légimentős véradásra sok család érkezik gyermekeivel, így a fiatalok is megismerkedhetnek a légimentés fontosságával, miközben tanúi lehetnek, hogy szüleik is életmentésben vesznek részt a véradással. 

Ezek az alkalmak nemcsak a segítségnyújtásról szólnak, hanem a következő generációk számára is példát mutatnak az összefogás és a felelősségvállalás terén.

Fotó: Kurucz Árpád
Fotó: Kurucz Árpád

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.