Így alakult a Duna és a Tisza vízszintje a kánikula napjaiban

Mutatjuk, hogy áll a Duna és Tisza vízszintje.

Forrás: Baon, Hydroinfo2024. 09. 02. 9:41
Budapest, 2023. december 28.
A kiáradt Duna Budapesten 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetõzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az elõzõ nap este tetõzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt.
MTI/Balogh Zoltán
A kiáradt Duna Budapestnél tavaly év végén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartós kánikula ismeretében nincs meglepetés folyóink vízszintjeinek alakulásában – írta a Bács-Kiskun vármegyei hírportál.

A hydroinfo.hu adatai alapján a Duna vízállása Bajánál 177 centiméter, a víz hőmérséklete 23,6 Celsius-fok, Tassnál 189 centiméter, míg Paksnál 40 centiméter, a víz hőmérséklete pedig 24 Celsius-fok. A Tisza vízállása Tiszaugnál -282 centiméter, Szolnoknál -282 centiméter, míg Csongrádnál -155 centiméter. 

Budapestnél 155 cm-en áll a folyó

– olvasható ki az adatokból.

Borítókép: Budapest, 2023. december 28. A kiáradt Duna Budapesten 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetõzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az elõzõ nap este tetõzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt (Fotó:MTI/Balogh Zoltán).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.