Ismét lyukra futott Magyar Péter

Újabb hatalmas lyukat rúgott a Tisza Párt elnöke, miután friss bejegyzésében számon kérte a köztársasági elnököt, hogy nem látogatja meg személyesen a gátakon megfeszített erővel védekező embereket. A valóság azonban ismét cáfolja Magyar Pétert, Sulyok Tamás ugyanis szerdán Neszmélyen személyesen ellenőrizte az árvízi védekezést.

2024. 09. 19. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az ország arra hivatott hatóságai, a kormányzati szervek, a katasztrófavédelem, a honvédség és rengeteg önkéntes civil védekezik a Duna mentén az árvíz ellen, Magyar Péter a közösségi médiában próbál politikai tőkét kovácsolni. Csütörtöki friss Facebook-bejegyzésében már a köztársasági elnököt is megtámadta, amiért Sulyok Tamás udvarias válaszlevélben elutasította a személyes találkozót vele az alaptörvényben foglaltakra hivatkozva, hiszen a köztársasági elnök nem vehet részt a pártpolitikai versengésben.

A Tisza Párt elnöke egy hete javasolta az államfőnek, hogy személyesen egyeztessenek. Magyar az akkori közleményében azt írta, személyesen tájékoztatná majd Sulyok Tamást arról, hogy az EP-listavezetői vitát leszámítva 215 napja nem kap élő megszólalási lehetőséget a közmédiában. Magyar szerint ez az állapot sérti a közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit, vagyis közvetlenül az Alaptörvényt is.

Arról azonban az új, csütörtöki posztjában egy szót sem ír, hogy a napokban ő maga utasította vissza egymás után kétszer is a közszolgálati televízió meghívását az M1 48 perc című műsorába.

A bejegyzése végén azonban ennél is kínosabb lyukra futást mutatott be Magyar, ugyanis szó szerint ezt írta: „És végül egy jó tanács: egy köztársasági elnöknek ilyen súlyos árvízi helyzetben kötelessége lenne a nemzethez szólnia, ha már az nem jut eszébe, hogy meglátogassa a gátakon napok óta megfeszített munkát végző több tízezer önkéntes honfitársát.”

A Tisza Párt elnökének bizonyára elvonta a figyelmét saját folyamatos közösségi médiás aktivitása, ezért nem értesült arról, hogy Sulyok Tamás szerdán személyesen ellenőrizte az árvízi munkálatokat Neszmélyen, ahová katonai kétéltű járművel érkezett, a Honvédség egyenruhájában. A köztársasági elnök lenyűgöző munkának nevezte az összefogást, valamint megköszönte a helyieknek és a katonáknak az árvízi védekezésben végzett munkájukat.

Ez az újabb felsülése is rávilágít arra, hogy Magyar Péter szavait egyszerűen nem lehet komolyan venni, hiszen naponta érik hazugságon, csúsztatásokon vagy a tények elhallgatásán.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.