Katonai helikopterek is segítik az árvízi védekezést

A levegőből csörléssel mentenek életet, szállítanak homokzsákokat, illetve erősítik meg a töltéseket – tájékoztatott a honvédelmi miniszter.

Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala2024. 09. 17. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A H145M és H225M típusú helikopterek kiemelkedő szerepet vállalnak a természeti katasztrófák idején is a mentési és védekezési munkálatokban” – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán. Mint írta: 

„Legyen szó elszigetelt területekről, magaslatokról vagy nehezen megközelíthető helyekről, a levegőből csörléssel mentenek életet, szállítanak homokzsákokat és erősítik meg a töltéseket. 

Ezek a többcélú, modern helikopterek nappal és éjszaka egyaránt kulcsfontosságú információkkal látják el a katasztrófavédelem és vízügy szakembereit.”

„Nem ismerünk akadályokat, megvédjük Magyarországot!” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Borítókép: Katonák mennek a helikopterhez, hogy segítsék az árvízi mentést (Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.