Kutyacsapda miatt robbant ki a vita: vasvillával támadt szomszédjára egy kaposvári férfi

Az idős úr megelégelte az állatokat.

2024. 09. 27. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy hetvenes éveiben járó férfi ellen, aki vasvillával támadt szomszédjára. A férfi 2023 augusztusában, mivel bosszantották az udvarára behatoló állatok, egy fojtócsomós vasdrótból készült hurkot feszített ki a telke határán, hogy elkapja a kertjébe tévedő állatokat. A csapda rövid időn belül egy kutya nyakára szorult, amelynek vonyítása felkeltette a szomszédok figyelmét – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A sértett, aki a szomszédos házban tartózkodott, meghallotta a kutya vonyítását, és a meredek rézsűn keresztül felmászott a vádlott udvarának határára, hogy kiszabadítsa az állatot. A vádlott, miután észrevette, hogy a szomszédja segíteni próbál a csapdába szorult kutyán, egy vasvillát vett magához, és a helyszínre sietett.

 Először számon kérte a szomszédot, majd a vasvilla fa nyelével fejbe ütötte.

A sértett az ütéstől egyensúlyát vesztette, és visszaesett a szomszédos telekre, ami nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott neki.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, figyelembe véve a súlyos testi sértés és az állatkínzás vádját.

Borítókép: Az állatot is csapdába ejtő hurok (Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.