Látványos videón, ahogy a Duna elárasztja a pesti rakpartot

A fővárosban már elindult az apadás.

2024. 09. 23. 15:20
2024.09.22. Tetőzés utáni árvízi helyzet Budapesten.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, jelenleg miközben Bajánál a Duna hétfőn kevéssel 920 centiméter felett tetőzik, Budapesten a szombati vízálláshoz képest már több mint egy métert apadt a folyó vízszintje. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint amíg a Duna felső szakaszait az ütemes apadás jellemzi, addig

az alsó szakaszon még nem pihenhetnek szakemberek, továbbra is a védekezésé a főszerep.

Szeptember 21-én, szombaton késő éjjel, szeptember 22-é, vasárnap kora hajnalban tetőzött a Duna Budapesten, amelyet követően az árhullám elvonultával azonnal elkezdett csökkenni a víz szintje. Hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester egy látványos videót tett közzé közösségi oldalán, amelyen mindenki láthatja, hogyan is árasztotta el a Duna a pesti alsó rakpartot. 

Borítókép: Az áradó Duna Budapesten (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.