Lázár János bekeményített, nagy elvárásokat fogalmazott meg a MÁV-val szemben

Az építési és közlekedési miniszter a közösségi oldalán üzent.

2024. 09. 02. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A MÁV-járműparkot és a hazai vasúti pályát nem tudjuk varázsütésre megújítani – 30 év hátrányunk van, de nekiállunk” – írta Lázár János a közösségi oldalán.

Az építési és közlekedési miniszter mintegy félezer kilométernyi sínt felújítására, a hazai IC-kocsik gyártásának újraindítására és jó minőségű használt járműveket beszerzésére tett ígéretet. Lázár János bejegyzésében kiemelte, ugyanakkor van, amit rövid idő alatt is meg lehet változtatni, ez pedig az utasokhoz való hozzáállás: „Az utasok érdemi segítése és támogatása azokban a nehéz helyzetekben, amiket a megörökölt flotta- és infrastruktúra-állapotok okoznak.” 

Ezt várom el elsőként a MÁV-csoport új vezetésétől, amelyet a hétfő reggeli találkozásunk alkalmával mutattam be a vállalat igazgatóságának és felügyelőbizottságának, illetve az érdekképviseleti vezetőknek. A zárt körű megbeszélésen azt is egyértelművé tettem, hogy a magyar államvasutakról szóló kép alakítását nem hagyhatjuk önjelölt vagy frusztrált közlekedési szakértőkre

– olvasható a bejegyzésben.

Szigorúbb elvárások a MÁV irányába

Lázár János hangot adott további elvárásainak a MÁV-csoport új vezetői felé: személyesen vegyenek részt a MÁV-ról – „eddig azonban jószerint a MÁV nélkül” – zajló vitákban – írta a miniszter.

Van a magyar vasútnak elég baja, nincs rá szükség, hogy álfideszes ellenzéki vagy álellenzéki fideszes politikusok (lassan ideje lenne eldönteni) még csúsztatásokkal és hazugságokkal is hergeljék ellene az utasokat

– zárta a bejegyzést az építési és közlekedési miniszter.

Borítókép: Lázár János (Forrás: Facebook/Lázár János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.