Magyar Péter beismerte: összeállt a fővárosi szivárványkoalíció + videó

Karcos véleményt fogalmazott meg Szentkirályi Alexandra.

2024. 09. 23. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter kénytelen volt beismerni, hogy megalakult a liberális szivárványkoalíció – hívta fel a figyelmet közösségi oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra. 

Én a lakásomra hívtam a főpolgármestert tárgyalni, illetőleg tárgyaltam a Kutyapárt listavezetőjével, Kovács Gergellyel, illetve Vitézy Dáviddal és az LMP listavezetőjével

– mondta Magyar Péter egy korábbi videóban, amit bejátszottak a megosztott felvételen, majd a Fidesz budapesti elnöke rámutatott: hiába igyekeztek eltitkolni, a szivárványkoalíció létezik, a politikusok csak a szereposztáson és a gázsin egyezkednek. 

Vitézy Dávid elárulja a szavazóit, akik bejuttatták, Karácsony kész lehasalni az új szövetségesnek, Kovács Gergely pedig Magyar Péternek, lement kutyába. Megy a pozíciók szétosztása, ki legyen a főpolgármester-helyettes, kinél landoljanak a zsíros igazgatósági és kifizetőhelyek. Magyarul, a színpadon megy a műsor, de a backstage-ben már megállapodtak egymással

– hangsúlyozta. 

Mint arról lapunk is beszámolt, korábban a fővárosi Fidesz leendő frakcióvezetője felszólította Vitézyt, hogy ne vegyen részt a formálódó Karácsony–Magyar-paktumban, amire Vitézy úgy vágott vissza, hogy egyelőre nem is egyeztetett Karácsonnyal. 

Vitézy Dávid lehetséges pozícióhoz jutásáról már korábban is keringtek információk a médiában. Lapunk még augusztus közepén arról számolt be, hogy a birtokunkba jutott információk szerint a Tisza Párt vezetője Vitézy Dávidot is bevonná a baloldali együttműködésbe, és ha másképp nem megy, főpolgármester-helyettesi címmel kínálná meg az általa korábban a Fidesz hekkjének nevezett volt közlekedési államtitkárt. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.