„Dávid, beszéljünk őszintén!” – Szentkirályi váratlanul üzent Vitézynek

Szerinte a fideszes szavazók juttatták oda, ahol most van, ezért nem kéne őket elárulni.

2024. 09. 11. 12:00
Magyar Pétert  mindössze a kormánypártok fővárosi frakcióvezetője, Szentkirályi Alexandra utasította el: a Fidesz–KDNP-frakció nem hajlandó olyan jelöltet támogatni, amely Gyurcsány Ferenc jelöltjét, azaz Karácsony Gergely főpolgármestert támogatja.  Fotó: Bach Máté
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Dávid, most neked szeretnék üzenni. Beszéljünk őszintén! A fideszesek szavazatának köszönhetően jutottál el oda, ahova. És ők, mi a változásra szavaztunk Karácsony és Gyurcsány ellen. Ne áruld el a Fidesz szavazóit, ne áruld el a budapestieket, ne menj bele a Karácsony–Magyar Péter-paktumba!

– mondta el a közösségi oldalán közzétett videójában Szentkirályi Alexandra, aki a kormánypártok frakcióvezetője lesz októbertől a fővárosi közgyűlésben. 

Mint ismert, a júniusi önkormányzati választások hajrájában Szentkirályi Alexandra az utolsó pillanatban visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra szólította fel, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra és a változásra. Vitézy végül háromszáz szavazatnyi különbséggel kikapott, de a közgyűlésbe bejutott, mivel ő vezette az LMP listáját is. A Szentkirályi által pedzegetett paktum alapján egyébként Vitézy lenne Karácsony helyettese a következő ciklusban. Erről ITT írtunk bővebben. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.