Már több mint négy napja oltják a papírhulladékot Szolnokon

Nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék gyulladt meg múlt csütörtökön.

Forrás: MTI2024. 09. 09. 22:34
Papírhulladék gyulladt ki Szolnokon (Fotó: MTI/Mészáros János)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint száz órája oltják a papírhulladékot a tűzoltók Szolnokon, a Kőrösi úton, ahol nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék gyulladt meg múlt csütörtökön – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő este az MTI-t.

A szolnoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltják a nagyjából száz négyzetméteres területen, másfél-két méter magasan parázsló, égő papírt.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint 8600 négyzetméternyi területen gyulladt ki műanyaghulladék, illetve ezer tonnányi papírbála a hulladéklerakó telepen. A lángok átterjedtek egy bálázógépre, illetve a nagy szélben gyorsan terjedtek, „röptüzeket előidézve”.

A szolnoki, jászberényi, kunszentmártoni, mezőtúri és ceglédi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról avatkoztak be víz- és habsugarakkal, illetve vízágyúval.

Borítókép: Papírhulladék gyulladt ki Szolnokon (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.