Megadta magát az osztrák vasút, Bécs sem fogadja a vonatokat

Már csak Hegyeshalomig járnak a vonatok.

Forrás: MÁV2024. 09. 15. 18:35
Fotó: Jozsef Suveg
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árvíz miatt nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról – közölte közösségi oldalán a MÁV.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vasárnap délutáni tájékoztatása szerint 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is (eddig Bécsig még közlekedhettek a vonatok, de tovább az áradások miatt már korábban sem tudtak menni), a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség. 

Minden Railjet, bécsi EuroCity, a Kálmán Imre EuroNight és az EuRegio vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, illetve onnan is indul. Ezek a járatok Budapest és Hegyeshalom között helyjegy nélkül vehetők igénybe.

Az utazást érintő intézkedésekről bővebben az ÖBB honlapján, illetve ide kattintva, a MÁVinform felületein lehet olvasni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Wikipédia/ József Süveg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.