Megbénulhat a fővárosi önkormányzat

Több kulcsszereplőnek október 1-jével lejár a munkaszerződése.

2024. 09. 30. 16:53
HZ1_2514

Ragaszkodik az óbaloldal emberéhez, Kiss Ambrushoz Budapest balliberális vezetője
Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019–2024-es önkormányzati ciklus a mai nappal befejeződik, ennek eredményeként pedig lejár a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozó, azonban nem köztisztiviselőként foglalkoztatott személyek szerződése. Így a főpolgármesteri kabinet tagjainak döntő többsége, többek között a főpolgármester-helyettesek munkaviszonya is megszűnik a holnapi naptól.

Azonban a kabinet felállítására leghamarabb október 4., a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése után lehet számítani. Így pedig fontos pozíciók üresen maradhatnak az elkövetkezendő időszakban.

Többek között a főpolgármester-helyettes pozíciója is betöltetlen marad. Ennek eredményeként pedig Karácsony Gergely egy személyben fogja ellátni a teljes kabinet munkáját.

Ennek azért is lehetnek komoly következményei, mert Karácsony Gergely általános főpolgármester-helyettesének, Kiss Ambrusnak is megszűnik a munkaviszonya. A politikusról az elmúlt években számos alkalommal jelentek meg információk arra vonatkozóan, hogy a főpolgármester helyett kormányozza a városházát.

Karácsony Gergely azonban úgy tűnik, valóban pótolhatatlannak tartja Kiss Ambrust. A Telexnek adott interjújában a főpolgármester elmondta: ha a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a pártok nem szavazzák meg Kiss Ambrust főpolgármester-helyettesnek, akkor is pontosan ugyanazokat a feladatokat fogja ellátni, mint eddig, csak a hivatal főigazgatójaként.

Vagyis a főpolgármesternek már kész terve van arra vonatkozóan, miként menti át a számára fontos embereket a következő ciklusra, köztisztviselőként.

Borítókép: Ragaszkodik az óbaloldal emberéhez, Kiss Ambrushoz a főváros balliberális vezetője (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.