Mindenkit várnak az életvédő sétára

Útjára indul a Mindenki születésnapja elnevezésű életvédő séta szeptember 21-én szombaton. A kezdeményezés mottója: Legyen mindenkinek születésnapja! A rendezvény kapcsán Pontifex Sári, az alapítvány szóvivője nyilatkozott lapunknak.

2024. 09. 20. 10:00
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar társadalomnak joga van ahhoz, hogy hangzatos szlogenek helyett tudományosan megalapozott információkhoz jusson az abortusz kapcsán – mondta.

Az abortusz a harmadik számú halálozási ok Magyarországon. Csak 2023-ban 21136 életet oltottak ki. 

Ez az adat naponta 58 magzati életet jelent. Az élethez való jog a legalapvetőbb jogunk, tehát itt korunk első számú emberjogi kérdéséről van szó – szögezte le a szóvivő.

Tudományosan is igazolt tény, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik. Ezt támasztotta alá a közelmúltban a Chicagói Egyetem felmérése, amely kimutatta, hogy 

a biológusok 95 százaléka egyetért abban, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik – hangsúlyozta Pontifex Sári.

Az abortuszok megelőzése mellett az életvédő mozgalomban több szervezet segít a krízishelyzetbe jutott várandós anyáknak, mint például az Együtt az Életért Egyesület. Az abortuszban megsebzett nőket és párokat pedig a Ráhel Szőlőskertje által szervezett lelkigyakorlatos hétvégéken várják.

 

Szombaton útjára indul a „Mindenki születésnapja – séta az életért!”

A rendezvényre szeptember 21-én 14:00 és 17:30 óra között várják az érdeklődőket. A séta az Erzsébet térről indul, majd áthalad a Lánchídon, és végül a Tabánban ér véget, ahol felszólalások, interaktív standok, közös születésnapi tortázás várja a résztvevőket. A sétán részt vesz és felszólal: Böjte Csaba, Lackfi János, dr. Dékány Ágnes, és Agárdi Szilvia énekes is fellép.  

Az esemény nagykövete többek között dr. Csókay András és Szalóki Ági, fővédnökei, Keresztes Ilona, Frivaldszky Edit, Földi-Kovács Andrea, valamint Móczár Gábor.

Az árvízhelyzet miatt a szervezők folyamatosan egyeztetnek a hatóságokkal. A jelenlegi álláspont az, hogy a rendezvényt meg lehet tartani. Az esetleges változásokról a Mindenkiszületésnapja.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

 

Forrás: Mindenkiszületésnapja.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.