Négy-öt lövéssel akarta elintézni az ötéves gyermeket és a hozzátartozóit a győri férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 59 éves férfival szemben, aki gázpisztolyával több lövést adott le egy társaság felé.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 10. 13:27
kalapács, bíró, bíróság
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirati tényállás szerint az erősen ittas állapotban lévő 59 éves férfi 2024 januárjában Győrben, egy dohánybolt mellett beszélgető társasághoz lépett oda. A társaság tagjai szóltak neki, hogy beszélgetni szeretnének, menjen el mellőlük. A férfi hátrált pár lépést, majd kabátja zsebéből elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, és 

négy-öt lövést is leadott a csoport felé, akik között ott volt az egyik férfi ötéves kisfiú rokona is.

A lövésektől nem sérült meg senki, de a kiáramló gáztól a sértettek erősen könnyeztek. Végül így is sikerült leteperni a férfit és elvenni tőle a fegyvert, majd értesítették a rendőrséget. Az ügyészség az elkövetőt fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolta meg, vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.