Nem változnak a lakossági távhődíjak

Európában a magyarok jutnak a legolcsóbban az energiához.

2024. 09. 21. 16:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új rendelettervezetet készített a kormány, amely módosítja a távhőszolgáltatásra vonatkozó árakat és a mögötte lévő támogatási rendszert – írta a Portfólió.

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést

– egyértelműsítette az Energiaügyi Minisztérium (EM), miután a sajtóban téves értelmezések jelentek meg. Emlékeztettek: a kormány tavaly két alkalommal felezte meg az úgynevezett külön kezelt intézmények távhődíjait. Az érintett állami és önkormányzati költségvetési szervek ennek köszönhetően már most a 2022 év végi tételek negyedét fizetik. Az új gázévben ezek az intézmények ismét kiadásaik nagyarányú csökkentésére számíthatnak.

A kormány a rezsicsökkentéssel Európa legalacsonyabb áram- és gázárait biztosítja a magyar családok számára – szögezte le a minisztérium.

A háztartások rezsivédett távhőárai nem változtak a háborús energiaválságban, és nem módosulnak október 1-jével sem.

Az Energiaügyi Minisztérium ősszel pályázatokat indít a távhőszolgáltatás zöldítése, energiahatékonyságának javítása érdekében. A csaknem 95 milliárd forint összértékű beruházások a szolgáltatási színvonal emelésével segítik majd az otthonaikat távfűtéssel melegen tartó családokat – közölték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.