Rutinos, felnőtt bokszoló ütötte a fiatal kezdőt az edzésen a Haladásnál, a rendőrség nyomoz

A 14 éves fiút agyrázkódással vitték kórházba.

Forrás: Nyugat2024. 09. 23. 17:22
Boxing,Training,Equipment,With,Copy,Space.,Boxing,Gloves,,Body,Protector
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megverte egy 32 éves férfi a 14 éves fiatalt a Szombathelyi Haladás VSE ökölvívó termében, a fiatalabb agyrázkódást kapott – adta hírül a Nyugat. A történetet a fia elmesélése alapján az apa osztotta meg a portállal.

Ez alapján a 14 éves még csak a harmadik edzésén vett részt, amikor egy 32 éves tapasztalt ökölvívó, aki versenyzői múlttal is rendelkezik, kihívta őt bokszolni. A fiatalabb mondta, hogy a korosztályából állna ki valaki ellen, de a kihívó azt válaszolta, nem üt erőset, csak tanítja majd. A gyakorláson két edző is jelen volt, egyikük a szakosztályvezető volt.

A 32 éves férfi végül úgy döntött, „agyba-főbe” veri a fiatalabbat, a portál szerint a fejét, a mellkasát többször is megütötte, aztán a fiú az egyik ütéstől pár másodpercre eszméletét vesztette. Kapott még egy ütést, amitől kiesett a fogvédője, ezt követően kimenekült a ringből. Az edzők közül senki nem kérdezte meg, hogy jól van-e, az ellenfele kiabált oda, hogy egyben van-e.  

A fiúért az édesapja ment edzés után, akinek először nem merte elmondani a történteket, de amikor otthon nagyon szédült és többször hányt, már kénytelen volt elmesélni az esetet. Ezek után szülei bevitték a Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára, ahol két orvos is megállapította, hogy 

a 14 éves fiúnak agyrázkódása lett az ütésektől,

erről zárójelentés készült. A rendőrségen feljelentést tettek, nyomozás indult az ügyben. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya annyit közölt, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Az apa a Haladásnál is panaszt tett. Megkereste az egyik elnökségi tagot, Szántó Erzsébetet, aki azt ígérte, kivizsgálják az ügyet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.