Semjén Zsolt: A DK politikusa nagyon nagy érdeklődést tanúsít katolikus papok szexualitása iránt

Vadait furdalja a kíváncsiság.

2024. 09. 23. 15:24
Nyíregyháza, 2024. május 13.
Vadai Ágnes, a DK országgyûlési frakcióvezetõ-helyettese beszédet mond a DK, az MSZP és Párbeszéd közös kampányrendezvényén a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban 2024. május 13-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa arról kérdezte Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét, hogy valóban csak a karmelitában és csak a szokásos épületmegáldáson találkozott-e Bese Gergővel? Arra is kíváncsi, volt, hogy Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője miért alkalmazta munkatársaként az egykori katolikus papot 2018 környékétől. 

Semjén visszautasította a vádakat, kiemelte azt is, hogy a DK politikusa az utóbbi időben feltűnő érdeklődést tanúsít katolikus papok szexualitása iránt, és ebbéli olthatatlan érdeklődéséből neki ír leveleket.

Miért nem nekik?!? Miért tartozik ez rám?

– írta írásbeli válaszában. 

A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet, hogy Nacsa Lőrinc esetében a kérdésnek akkor lenne értelme (bár akkor se tartozna rá), ha

Bese úr eltévelyedésének napvilágra kerülése után adott volna neki megbízási szerződést. Ez azonban évekkel korábban történt. Nacsa képviselő úr nem lát bele sem a lelkekbe, sem a jövőbe. Ezért is képviselő és nem próféta.

Hozzátette, hogy a papok botrányait visszataszítónak tartja, és nem is relativizálja azokat.

Borítókép: Vadai Ágnes (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.