Robbanás volt és tűz ütött ki Budapest egyik nagy gyógyszergyárában

Két sérült a sürgősségin.

2024. 09. 23. 13:45
gyógyszer
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzeset volt hétfőn reggel, Budapest X. kerületében, az Egis Gyógyszergyárban. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Ebben azt írták, hogy ma reggel a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer meggyulladt, amelynek következtében két személy megsérült. A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, s veszélyes anyag nem került a környezetbe. Hozzátették a szakembereik a hatóságokkal együtt vizsgálják a baleset körülményeit.

Az Egis tűzesettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárást indítottak a katasztrófavédelemnél. A levegőbe veszélyes anyag nem került – közölte lapunkkal Kisdi Máté százados szóvivő.

Kérdésünkre elmondta:

Azt még nem tudni, hogy robbanás vagy lobbanás történt, de a vizsgálat feltárja majd az esett részleteit.

BRFK büntetőeljárást indított az esettel összefüggésben, illetve helyszínen szemlét – büntetőeljárási cselekményt – tartottak. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak nyomozást, ismeretlen tettes ellen – közölte lapunkkal Csécsi Soma a BRFK szóvivője.

– A helyszínre riasztott mentőegységek két férfit láttak el, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállítottuk 

– közölte lapunkkal Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

Frissítés: 

A Ripost úgy tudja robbanás, majd tűz ütött ki reggel az Egis gyógyszergyárban.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.