Tizenhárom évet kapott Tarsoly Csaba a Quaestor-botrány miatt

A másodrendű vádlottat felmentették, a harmadrendű vádlott tizenhat évet kapott.

Forrás: Mandiner2024. 09. 02. 17:33
quaestor
Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnösnek mondta ki első fokon a Fővárosi Törvényszék Tarsoly Csabát, a Quaestor-cégcsoport egykori elnök-vezérigazgatóját, többrendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben, részben folytatólagosan és társtettesként elkövetett sikkasztás és csalás bűntette miatt – adta hírül a Mandiner

Tarsolyt tizenhárom év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélték, valamint végleges hatállyal megtiltották, hogy gazdasági társaságban vezető tisztséget töltsön be. Az elsőfokú ítéletet majdnem tíz évvel azután hozta meg a bíróság, hogy eljárás indult a Quaestor-botrány miatt. 

A másodrendű vádlottat, Tarsoly Csaba feleségét felmentették a vádak alól, míg a harmadrendű vádlott 16 év fegyházat kapott, szintén csalás és sikkasztás miatt. A többi nyolc vádlottból hetet szintén bűnösnek mondott ki a bíróság, őket többéves, egyes esetekben felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. A bíróság döntött arról is, hogy az elítéltek nem bocsáthatók feltételes szabadságra sem. A bíróság elrendelte Tarsoly Csaba elsőrendű és Mayer Zsolt harmadrendű vádlott azonnali őrizetbe vételét.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.