Több száz madarat, köztük fokozottan védettet is összezsúfolva találtak egy kisteherautóban a pénzügyőrök + videó

A bolgár kisteherautó sofőrje éppen Belgiumba és Hollandiába akarta szállítani a madarakat.

Forrás: NAV2024. 09. 13. 16:15
Védett kismadarakat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár személyautóban.
Forrás: NAV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Védett kismadarakat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kisteherautóban – közölte a NAV.  

A pénzügyőrök egy bolgár járművet tereltek le az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszáról rutinellenőrzésre. A járőrök megdöbbentek, amikor az autó rakterét kinyitották: 

összezsúfolt ketrecekben több száz különböző madár vergődött a forró kánikulában, és néhány már útközben elhullott.

A pénzügyőrök azonnal értesítették a területi hatósági állatorvost, valamint a természetvédelmi hatóság munkatársait. A szakemberek megállapították, hogy a több száz madár között van fokozottan védett tengelic madár is, amelyek továbbszállítását azonnal megtiltották.

A 40 éves sofőr azt mondta, hogy a madarakat Belgiumba és Hollandiába akarta szállítani.

Védett kismadarakat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár személyautóban.
Fotó: NAV

A közel negyven darab védett állat elhelyezéséről a természetvédelmi hatóság gondoskodott. Az egyenruhások természetkárosítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.  

A tengelic madár Magyarországon védettséget élvez, természetvédelmi értéke egyenként 25 ezer forint,

a faj a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján is szerepel.

Borítókép: A megtalált madarak (Fotó: NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.