A geszti Tisza-kastélyban ülésezik a kormány

A kétnapos ülésen a kormány őszi feladattervéről és a gazdasági semlegesség programjáról tárgyalnak.

Forrás: MTI2024. 10. 01. 20:47
Budapest, 2024. szeptember 30. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. szeptember 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor vezetésével elkezdődött a kihelyezett kormányülés. A kedd este kezdődő kétnapos ülést a Békés vármegyei Geszten, a Tisza-kastélyban tartják – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

– A kormányülésen a miniszterek a kormány őszi feladattervéről és a gazdasági semlegesség programjáról tárgyalnak

– hangsúlyozta. 

A miniszterelnök Facebook-oldala tanúsága szerint egy kisfiút is meglátogattak a tanácskozás előtt. 

Dani egy focilabdát is kapott Orbán Viktortól. – A világ körülöttünk egyre veszélyesebb, a tét most nagyobb, mint valaha. A mi célunk világos: megőrizni Magyarországot a béke szigeteként! – jelezte a kormányfő. 

Ahogy a Magyar Nemzet már beszámolt róla a miniszterelnök már jelezte: a versenyképesség és a gazdasági semlegesség olyan fogalmak, amelyekkel a jövőben sokat fogunk találkozni. A gazdasági semlegességről nem tudtunk, de a mindennapi életünk részévé vált. Ez volt a járvány során is, amikor vakcinákat szereztünk keletről és nyugatról is – hozta fel példaként Orbán Viktor egy minapi előadásában. 

– A gazdasági semlegesség lényege az, hogy ha kettéválasztják a világgazdaságot, akkor is lesznek olyan területek, áteresztőcsatornák, ahol a két világgazdasági rendszer érintkezik

– magyarázta a miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.