A nemzetbiztonsági bizottságban is szó volt a tervezett merényletről + videó

Védett személy ellen terveztek merényletet Magyarországon a nemzeti ünnepen. Az ügy most a nemzetbiztonsági bizottság elé is került. Sas Zoltán szerint szakszerű intézkedés történt.

2024. 10. 28. 15:34
Akcióban a Terrorelhárítási Központ kommandósai (Forrás: Videa)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten rengeteg hír jelent meg arról, hogy merényletet terveztek az október 23-i nemzeti ünnepen végrehajtani egy védett személy ellen. Az ügy kapcsán hat személyt már két héttel ezelőtt előállítottak, egy húsz év körüli férfit letartóztattak. Őt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva, a nyomozás pedig nagy erőkkel zajlik.

A Magyar Nemzet kérdésére Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagja megerősítette, hogy a bizottság hétfői ülésén szó volt az esetről. Mint fogalmazott: 

„Azt kell, hogy mondjam, hogy az ügy mindenféleképpen komoly.”

A bizottság jobbikos elnöke, Sas Zoltán pedig arról számolt be, hogy a bizottságban tájékoztatást kaptak arról, hogy az amerikai titkosszolgálat jelzésére indult meg hazánkban a művelet, amelyben összehangoltan az Egyesült Államok és Magyarország titkosszolgálati és rendvédelmi szervei vettek részt. A Terrorelhárítási Központ ebben a közös akcióban megszerzett adatok alapján fogta el a gyanúsítottakat, a nyomozó szervek pedig tették a dolgukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.