Az önkormányzat üzemeltetheti majd tovább a legendás budavári cukrászdákat + videó

A csaknem egy éve tartó huzavona után végre pont kerülhet a Ruszwurm Cukrászda és a Korona Kávéház ügyének végére. Miután a legendás cukrászdákat tavaly személyes konfliktus és pénzügyi vita okán be akarta záratni a kerület akkori polgármestere V. Naszályi Márta, a jelenlegi vezetés segítséget ajánlott a vendéglátóhelyeknek.

2024. 10. 21. 18:09
Budapest, 2024. február 29. Böröcz László, a Budavári Fidesz elnöke, polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tart a Budavári Önkormányzat épületénél 2024. február 29-én. Böröcz László elmondta, hogy jelentősen túlárazott szerződést kötött a V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület) vezette I. kerületi önkormányzat, amelynek nyomán 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért. MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cél, hogy megmentsük ezeket a vendéglátóhelyeket és munkahelyeket

 – így fogalmazott hétfőn Böröcz László, az I. kerület polgármestere a Ruszwurm Cukrászdával és a Korona Kávéházzal kapcsolatban. A kerületvezető felhívta a figyelmet, hogy a korábbi városvezetéstől rengeteg olyan ügyet örököltek, amelyek megoldásra várnak, és amiket az elmúlt években jelentős botrányok öveztek. Az egyik ilyen problémahalmaz az említett két cukrászda.

A cukrászdák vezetője, Szamos Miklós és az akkori polgármester, V. Naszályi Márta tavaly kezdett el üzengetni egymásnak a sajtóban. 

Szamos szerint V. Naszályi védelmi pénzt kért tőle, a kerületvezető ezt tagadta, és Szamos tartozásaira hivatkozva be akarta záratni az említett vendéglátóhelyeket. 

Böröcz László szerint fontos, hogy ezek a legendás cukrászdák az első kerületben tovább működhessenek, azonban Szamos Miklósék tartoznak az önkormányzatnak csaknem háromszázmillió forinttal. A polgármester arról is beszélt, hogy semmi esély nincs arra, hogy az önkormányzat ezt az összeget megkapja, azonban nem szeretnék, ha ezek a helyek bezárnának, és így munkahelyek szűnnének meg. 

Böröcz László elmondta, hogy két lehetőségről tárgyaltak a Ruszwurm Kft. ügyvezetőjével, az egyik az lett volna,  hogy az önkormányzat átveszi magát a céget, és üzemelteti tovább a cukrászdákat. Ugyanakkor erre az ajánlatra a cég vezetésétől semmilyen válasz nem érkezett, a végrehajtó pedig október 22-én reggel kiüríti a helyeket. 

A polgármester szerint így egy lehetőség maradt, mégpedig az, hogy az önkormányzat átveszi az üzemeltetést a végrehajtást követően.

 Így már novemberben újra kinyithatnak a cukrászdák, és nem kell elbocsátani az ott dolgozókat sem. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.