Böröcz László: A munka most kezdődik!

Mától Böröcz László (Fidesz) vezeti a Budavári Önkormányzatot. A leköszönő polgármester V. Naszályi Márta (Párbeszéd-Zöldek) úgy fogalmazott: nagyon büszke mindarra, amit az elmúlt öt évben elértek és elindítottak. Az átadás-átvétel szerint az I. kerület anyagi helyzete stabil.

2024. 10. 01. 13:04
Fotó: Arpad Foldhazi Forrás: Böröcz László/Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Új fejezet kezdődik kerületünk történetében. A következő időszakban a kerület fejlődése és a közösség érdekében végzett munka kerül a középpontba. Számos fontos feladat áll előttünk, amelyek megvalósításához minden erőnkkel azon leszünk, hogy a kitűzött célokat elérjük. A munka most kezdődik, és folyamatosan azon dolgozunk majd, hogy az I. kerületet egy élhetőbb, fejlődő hellyé tegyük. Hajrá, Budavár! – írta közösségi oldalán Böröcz László, az I. kerület mától hivatalba lépő polgármestere.

V. Naszályi Márta leköszönő párbeszédes polgármester közösségi oldalán búcsúüzenetében tette nyilvánossá az átadás-átvétel főbb számait. Mint írta: nem szokványos ciklust zártak. A koronavírus-járvány és az ukrajnai háború generációk óta nem tapasztalt kihívások elé állította az önkormányzatokat. A párbeszédes politikus szerint ellenséges környezetben kellett vezetnie a várost, az is emlékezetes: 2022-ben elvesztették a képviselő-testületi többségünket. V. Naszályi ellen fegyelmi eljárás indult, mert nem volt hajlandó végrehajtani a testületi döntéseket, amelyeket a megváltozott politikai széljárás után hoztak.

Ennek ellenére a leköszönő polgármester azt írta: nagyon büszke mindarra, amit az elmúlt öt évben elértek és elindítottak. Ilyen volt a lakásügynökség és a saját kertészeti cég.

V. Naszályi a számokról azt mondta: 2019-ben 7,5 milliárd lekötött betéttel vette át az önkormányzatot.

– Most hatmilliárd lekötött betétet adok át úgy, hogy közben elkészült a művelődési ház (2,5 milliárd forint), a Dezső utcai bölcsőde (egymilliárd forint), az Országház utca 9. műveleti központ (hétszázmillió forint) és a Táncsics Mihály utca felújítása (450 millió forint) – hogy csak a legnagyobbakat említsem. Mivel 2019. október végén volt az átadás, ezért most még nincs a számlánkon a nagyjából másfél milliárd forint iparűzési adóbevétel, ami október közepén fog megérkezni. A koronavírus-járvány miatt az önkormányzat bevételkiesése mindeközben meghaladta a hárommilliárd forintot. Az önkormányzatunk gazdálkodása végig stabil és átlátható volt – írta V. Naszályi Márta, aki hozzátette: képviselőként folytatja a munkát, hiszen kompenzációs listáról bejutott a testületbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.