Ez volt Suhajda Szilárd utolsó mondata

Megható.

Forrás: BorOnline2024. 10. 07. 16:23
Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárd Forrás: Legindi Tímea
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suhajda Szilárd történetével indult a Spektrum új sorozata vasárnap este Minek ment oda címmel. A sorozat arra keresi a választ, hogy mi motiválja a hegymászókat, akik oxigénpalack nélkül vágnak neki a nyolcezer méter magas csúcsoknak – írja a BorsOnline

A portál emlékeztet, Suhajda Szilárd tavaly tavasszal teherhordók és mesterséges oxigén használata nélkül első magyarként szerette volna megmászni a Mount Everest 8848 méteres csúcsát. Az alaptábort tavaly május 20-án hagyta el, három nappal később pedig már a 7950 méteren lévő négyes táborból folytatta az útját. Egy nappal később azonban már az egész ország tudta, hogy valami nincs rendben.  Május 24-én, szerdán, nepáli idő szerint este fél nyolc után nem érkezett jelzés a hegymászó műholdas nyomkövetőjéről. 

Suhajda Szilárdot tavaly május 26-án nyilvánították halottnak.

 Az egyórás filmben megszólaltak Suhajda szerettei és lejátszották az egyik utolsó üzenetét is, amelyben a feleségének és  a gyermekeinek üzent. „Tudom, hogy már elköszöntünk, de szeretném elmondani, hogy a világon legjobban Titeket szeretlek. Életem szerelme, Timi, és drága kisfiam, Soma. Nagyon magasra fogok menni, de aztán nagyon sietek hozzátok haza. Nagyon hiányoztok, nagyon sokat jelent, hogy bíztok bennem.

Minden célom, hogy ott legyek veletek, otthon

Mindezt a csúcstámadás előtt, könnyes szemmel mondta. Az utolsó beszélgetésükről a felesége azt mondta a műsorban, hogy négyszer is megkérdezte, hogy Suhajda biztos-e abban, hogy visszatér, amire a hegymászó igennel felelt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.