Filmbe illő módon bukott le egy iskolai betörő

A férfi nem először tört be az általános iskolába.

Forrás: Police.hu2024. 10. 24. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodjára is betört egy orgoványi általános iskolába egy tolvaj, akit a helyi körzeti megbízott és egy polgárőr kapott el – közölte a Police.hu oldalon a rendőrség.

A tájékoztatásban azt írták, az orgoványi körzeti megbízott és a település egyik polgárőre közösen láttak el szolgálatot október 19-én este, amikor bejelentés érkezett arról, hogy valaki betört az általános iskolába. A tolvaj benyomta az épület egyik ablakát, bemászott, ám ekkor a riasztó megzavarta, ezért elmenekült. Az iskolában felszerelt kamera rögzítette a betörőt, ám az éjszakai felvétel nem volt elég jó minőségű ahhoz, hogy azonosítható legyen. A tettes pár nappal korábban ugyanígy jutott be, ám akkor nem üres kézzel távozott: több sportcipőt, laptopot és közel húszezer forintot zsákmányolt – írta a rendőrség.

A porban hagyott lábnyoma buktatta le

A közlemény szerint a rendőr észrevette, hogy a tolvaj cipőtalpának mintázata megmaradt a porban, majd követni kezdték a nyomot, ami egy ingatlanhoz vezette őket. A lakásban egy 18 éves férfit találtak, a lábán az egyik eltűnt sportcipővel. 

Átkutatták a házat, és ráleltek az ellopott holmikra, amelyeket lefoglaltak és később visszaadtak a tulajdonosának. A férfit előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt.

Fotó: Police.hu

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.