Itt a hétvége időjárása, a jó hír, hogy hurrikán nem közelít Magyarország felé

Pénteken keleten lehet eső, de a hétvégén már alapvetően többórás napsütésre kell készülni fátyol- és gomolyfelhőkkel. A szél helyenként élénk lehet, a hőmérsékleti maximumok 15–20 Celsius-fok körül alakulnak – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Forrás: MTI2024. 10. 10. 15:47
Woman's,Legs,In,Sneakers,In,The,Window,Car,With,Road
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a tartós csapadék keleten is megszűnik, a frontális felhőzet elvonul, mögötte azonban főleg az ország keleti harmadán erőteljes marad a felhőképződés, és a déli óráktól záporok kialakulása valószínű. Egy-két helyen az ég is megdörrenhet, míg másutt alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, érdemi csapadék nélkül. Az északnyugati, északi szelet nagy területen élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lökések kísérik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15–22 Celsius-fok között alakul.

Szombatra virradóra inkább csak északon, északkeleten fordulhat elő elvétve szitálás, és főleg a Dunától keletre lehet pára, köd, rétegfelhőzet, amely napközben szakadozik, gomolyosodik, nyugatról fátyolfelhők is érkeznek, emellett általában többórás napsütés várható. Az északi, majd a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkül. 

A hajnali 3–11 fokról 14–19 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel, és inkább csak északon fordulhat elő néhol gyenge eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati, majd az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 1–10, a csúcsérték 15–22 Celsius-fok között alakul, északkeleten lesz hidegebb.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.