Kámzsával a fejükön akarták ellopni az összes kábítószert, videón, amint lecsap rájuk a TEK

Könyörtelenül lecsaptak.

Forrás: Police2024. 10. 10. 17:10
Budapest, 2024. június 29.
Rendõrautó közlekedik a Blaha Lujza tér környékén.
MTVA/Lapis Renáta
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Lapis Renáta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A banda tagjai még 2022 decemberében üzleti találkozót beszéltek meg a sértettekkel annak érdekében, hogy kábítószert raboljanak tőlük. A rablók rendőri akciót színleltek, a gépkocsijukon megkülönböztető fényjelzést használtak, és az arcukat kámzsával elfedve, „Rendőrség!” felkiáltással kiszállásra kényszerítették a sértetteket a gépkocsijukból, majd a földre fektetve bántalmazták őket – adta hírül a rendőrségi portál

Meg is bilincselték a sértetteket, átkutatták a ruhájukat, valamint a kocsijukat, így 600 ezer forintot és feltehetően kábítószernek minősülő anyagot zsákmányoltak. Ezután a földön fekvő, megbilincselt embereket hátrahagyva távoztak. A nyomozók még tavasszal azonosították a bűnözői csoport három tagját, A. Istvánt, K. Andrást és K. Pétert, 

akiket április 16-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége el is fogott, jelenleg letartóztatásban vannak.

A nyomozók úgy tudták, hogy az elfogott három férfin túl további kettő is részt vett a fegyveres rablásban, majd a felderítő munkának köszönhetően rövid időn belül azonosították is őket. A 21 éves, budapesti férfit a Terrorelhárításai Központ műveleti egysége fogta el október 1-jén Budaörsön, a 23 éves, gödi férfit pedig ugyanazon a napon Szolnokon fogták el a készenléti rendőrök. A két férfihoz köthető ingatlanokban a rendőrök Budapesten, Szolnokon és Gödön tartott kutatások során mobiltelefonokat foglaltak le. A rablókat a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.