Lázár János újabb tervet jelentett be

A nagy alföldi csomópontok kiépítésének a célja a régió gazdasági erejének fejlesztése.

Forrás: Facebook2024. 10. 27. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak az ország központjával szeretnénk az Alföld városait összekötni, hanem nagy alföldi csomópontokat szeretnénk létrehozni – mondta Lázár János a közösségi oldalán közzétett legújabb videójában.

Az építési és közlekedési miniszter elmondta: Ennek jegyében zajlik az M49-es autópálya megépítése, amelynek eredményeképp létrejön a Nyíregyháza és Szatmárnémeti tengely, a második nagy csomópont pedig a Debrecen-Nagyvárad lesz.

A miniszter rámutatott, a csomópontok létrehozása a keleti országhatár mentén a régió gazdasági erejét emelik majd.

Lázár János kifejtette, miután az M4-es autópálya már kiépült Szolnoktól Törökszentmiklósig, a következő lépés a Törökszentmiklóstól Karcag irányába, később pedig Karcagtól Berettyóújfaluig történő építkezés, így Debrecennél is létrejön egy nagy csomópont.

A miniszter szólt arról is, a tervek szerint a minisztérium megvalósít majd egy Temesvár–Szeged gazdasági és közlekedési csomópontot is, és a mai tárgyalások témája már a Békéscsaba – Arad gazdasági-közlekedési csomópont kialakítása volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.