Magyar Pétert tenné a hazánk elleni támadások élére a brüsszeli elit

A brüsszeli elit Magyar Péterrel szövetkezve fogja támadni hazánkat a 2026-os választásig – számolt be róla a Politico. A balliberális lap szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és az Európai Néppártot vezető Manfred Weber lehetnek a Tisza Párt elnökének a fő harcostársai. Magyar november 7-én személyesen egyeztethet Von der Leyennel utóbbi budapesti látogatásakor.

2024. 10. 27. 15:56
Manfred Weber és Magyar Péter egymásra találtak Fotó: Teknős Miklós
Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter a brüsszeli vezetőkkel szövetkezve fogja támadni Magyarországot az elkövetkező időszakban – kendőzetlenül ír erről a nemzetközi balliberális sajtó, amely láthatóan teljes mellszélességgel beállt a Tisza Párt elnöke mellé. A Politico a minap például a Magyar elé kitűzött feladatok között említette, hogy a 2026-os választásig el „kell” térítenie Magyarországot az „EU-ellenes” pályájáról, s ehhez dióhéjban egy stratégiát is felvázolt.

A lap szerint ugyanis Magyar „frissen megválasztott európai parlamenti képviselőként Brüsszelből vezényli majd a „támadást” és azt reméli, hogy ehhez maga mögött tudja az Európai Néppárt (EPP) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke támogatását is. A lapnak nyilatkozó Tisza-vezér arról is beszélt: a nemrégiben megtartott uniós csúcson láthatóvá vált, hogy Von der Leyen és a néppárt több más meghatározó figurája miként tudják növelni a győzelmi esélyeit a következő választáson, amihez egyebek mellett abban is segítséget vár ez említettektől, hogy megváltoztassa a magyarokban kialakult negatív képet az uniós bürokráciáról.

Az ugyancsak a liberális fősodorhoz tartozó Financial Times szintén arról ír, hogy olyan meghatározó brüsszeli vezetők állnak Magyar Péter mögött, mint az Európai Bizottság elnöke, vagy a Manfred Weber, aki az Európai Néppártot irányítja, amelynek a Tisza is a tagja. 

Mindez persze nem meglepő annak fényében, hogy az elmúlt időszakban Magyar rendszeresen parolázott a közismerten magyargyűlölő Weberrel, valamint Von der Leyennel, akivel a Tisza Párt elnöke állítólag négyszemközti megbeszélést fog folytatni a bizottsági elnök november 7-i budapesti látogatásakor. Manfred Weber pedig még Magyar Péter telefonlopási ügyében is kiállt utóbbi mellett, azt hangoztatva, hogy a magyar kormány „átpolitizálja” a botrányt. Legkorábban egyébként jövő tavasszal dönthet az Európai Parlament plenáris ülése a Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó legfőbb ügyészi indítványról.

Nem véletlen, hogy a Magyar Péter lett a brüsszeli elit üdvöskéje, hiszen a Tisza-vezér számos alkalommal beszélt arról, hogy az EU progresszív vezetésének az elképzeléseit hagyná érvényesülni az ország érdekeivel szemben. Így például néhány héttel ezelőtt Magyar Brüsszel forgatókönyve alapján követelte az uniós agrártámogatási rendszer lebontását, ami azonban csődbe vinné a hazai gazdákat. Emellett azt is hangoztatta, hogy semmilyen problémát nem lát abban, hogy az Európai Ügyészséghez csatlakozva hazánk feladná a nemzeti szuverenitásának egy részét.

A nemzetközi balliberális média Magyar Péter iránti elfogultságát mutatja az is, hogy a Financial Times kész tényként ünnepelte, hogy a Tisza Párt népszerűségben „megelőzte” a Fideszt. Azonban mindössze két think-tank mért hibahatáron belüli vezetést Magyarék javára, ráadásul a cikkben hivatkozott 21 Kutatóközpont felmérésének eredményét később maga az intézmény vezetője cáfolta. Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont igazgatója a Partizán október 22-i műsorában arról beszélt ugyanis, hogy bár az egy héttel korábban közzétett felmérésükben az szerepelt: a biztos pártválasztók körében a Tisza Párt két százalékkal megelőzte a Fideszt, valójában ez nincs így

Arról, hogy a balliberális sajtó és a velük szorosan együttműködő NGO-k, például a különböző jogvédő szervezetek miként igyekeznek befolyásolni a magyar belpolitikai folyamatokat, illetve milyen módszerekkel rontják hazánk külföldi megítélését, itt írtunk részletesebben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.