Magyar Péter ünnepi közvélemény-kutatása csak egy kockázatmentes hazudozás

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint erősen megkérdőjelezhető a 21 Kutatóközpont felmérése.

2024. 10. 23. 12:42
Magyar Péter, Tisza Párt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldali kutatók a 2022-es választás előtt is kihoztak már olyan számokat, amelyek szerint az ellenzék vezet. Erre hivatkozva volt is nagy lelkesedés a baloldalon, majd jött az igazság pillanata, a választáson toronymagasan a Fidesz győzött – emlékeztetett közösségi oldalán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, több baloldali sajtóorgánum és elemző is hozta a 21 Kutatóközpont által a Partizán megbízásából készített friss közvélemény-kutatást, amely szerint a Fidesz–KDNP még őrzi előnyét az összes megkérdezett körében, ám a biztos pártválasztóknál a Tisza Párt már megelőzi a kormánypártokat.

Ez azonban erősen megkérdőjelezhető a módszertan miatt, hiszen csak online kérdezték meg az embereket, ami eleve torzít, és nem biztosítja a reprezentativitáshoz szükséges feltételeket, vagyis nem tudni, hogy a kutatás mennyiben feleltethető meg a valós társadalmi folyamatoknak.

A reménykeltés eszközeként felhasznált balos kutatók részéről ez a hazudozás a választásoktól távol eső időszakokban viszonylag kockázatmentes, hiszen később azt tudják majd mondani, hogy a kampányidőszakban alapjaiban megváltozott az emberek véleménye

– mutatott rá bejegyzésében Deák Dániel.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.